A Cinnabon gyorspékség-kávézó az Arbaton
A Cinnabon nem más, mint egy fahéjas kivitelű, nagyon lágy tésztájú kakaóscsiga, vastagon leöntve mascarpónés mázzal, amit különböző ízesítésekben lehet kapni, például natúr, csokiszirupos, pekándiós (szakértőnek számító, oroszt tanuló leányaink szerint ez a legjobb). Ami a lényeg, hogy a Thermotechnika kft.-nek köszönhetően a cucc megkóstolható itthon is, a Bite bakery-cafékban, apró szépséghiba, hogy a cég saját találmányként adja el, pedig 1985 óta létezik a termék az Egyesült Államokban (a céges weboldaluk viccesen a Krisztus előtti 2800. évig kalandoz vissza a történetben). Szépen össze lehet hasonlítani őket:
Cinnabon | Bite |
Persze, én nagyon örülök, hogy a Bite egy sikeres, terjeszkedő vállalkozás lett, a pereceik és a kemencés hotdogjuk is nagyon jó (megint csak a megjelenés utolsó darabjáig ugyanaz, mint a Cinnabon), mégpedig azért örülök, mert miközben Bukarestben már van Cinnabon, nálunk csak a Bite van, és nagyon jó! Ugyanígy örülök a horvát Mlinar pékséglánc terjedésének is: kb., mint a Fornetti, csak minőségi a cucc. Nem véletlen, hogy miközben a horvátoknál egy tök átlagos pékséglánc, itt az árakat szinte kézműves kategóriába lőtték be. Ami nagyon jó még pékség-fronton, hogy a Lipóti végre elszakadt a "hagyományos magyar pékmesterségtől" (=sötétbarnára sütött, kiszárított, "ropogós" levegőbuborékok tésztával bevonva), és elkezdett minőségi péksütit és szendvicseket árulni, kiegészítve Cserpes tejtermékekkel. Egyszer még élhető ország leszünk, komolyan ígérem!
Fotó: Takács Bence
Copyright 2005-2024. www.benbe.hu. Takács Bence vasúti fotó-gyűjteménye.